Batz Hírek

Batz Hírek
Sági Szilárd - Sztárok a Batznál
2016.07.04
12:43
Tukan

Amennyiben azt mondjuk asztalos, szobafestő-mázoló, amatőr szakács, étterem tulajdonos, képesítés nélküli napközis nevelő, gyakorló apuka és gasztrokibic egy személyben, netán hozzátesszük még, hogy a Hal a tortán sztárja, mindenki pontosan tudja, aktuális hősünk nem más mint Sági Szilárd. A TV2 főzőműsoraiból jól ismert arc egy másik csatornán gerillaszakácsként kezdte tévés pályafutását, és bár az ország elsősorban a Hal a tortán-ból ismerhette meg, saját bevallása szerint inkább vérbeli vendéglátós, de legfőképpen boldog apuka. A tündéri ikerpár természetesen nem maradhatott otthon, amikor a papa egyedi talpbetétje készült pomázi telephelyünkön. A hihetetlenül közvetlen és jó humorral megáldott, sármos úrról mi magunk sem gondoltuk volna, mennyire rajong gyermekeiért, a most másfél éves Szabolcsért és Szilárdért. Egy korábbi interjú során azért már elég bőven megvillant az apai szeretet: „Nekem csak az jelent állandó problémát, hogy eldöntsem melyik fiamhoz menjek oda először, nehogy a másik baba zokon vegye. Ezért megpróbálom észben tartani és felváltva felvenni a fiúkat." A két csöppség mellett azért akadt pár perc, míg felmértük Szilárd talpát, nézzük hát, milyen eredményre vezetett a számítógépes talpvizsgálat.

Mindkét lábon - ugyanúgy ahogy az általunk megfigyelt esetek túlnyomó többségében - túl erős terhelés jut a sarkakra, ettől a test hátrafelé billen, ami okozhat hát és derékfájdalmakat vagy akár sarokfájdalmat. Ezért az egyedi talpbetét sarokrészének megemelésével, picit előre billentettük az egész testet, megelőzvén a sarokfájdalom kialakulását. Szilárd bal lába egy durva motoros baleset során nagyon megsérült, nyílt lábszártörése után kisebb orvosi csoda, hogy egyáltalán újra 100%-osan tudja használni. A műtött bal lábon enyhe harántsüllyedés mutatkozik csak, ezt a megfelelő ívű harántboltozat alátámasztással korrigáltuk. A jobb láb viszont erőteljesen kifelé billen - elképzelhető, hogy a baleset utáni lábadozás időszakában Szilárd túlterhelte egészséges lábát - ezt pronálással (befelé billentéssel) korrigáltuk a sarok alatt. A hosszboltozatok íve egészséges mindkét lábon, de azok süllyedését megelőzendő, a prevenció részeként ezeket is alátámasztottuk.

Szilárd – igen remek ízléssel – egy Batz Sky utcai sportcipőt választott egyedi talpbetétjéhez hófehér színben, a Batz Manufaktúra csapata nevében kívánjuk használja egészséggel!

Hasznosnak találta cikkünket?