Kinek ajánljuk a Batz Egyedi talpbetéteket?

Lábunk lenyomata pontosan ugyanannyira egyedi, mint az ujjlenyomatunk. Éppen ezért a piacon fellelhető konfekció és részben perszonalizált betétek egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő alátámasztást nyújtanak testünknek. A Batz Egyedi talpbetétet azért fejlesztettük ki, hogy a legmodernebb technológiát segítségül hívva, mindenkinek személyre szabott megoldást nyújthassunk. A leggyakrabban előforduló problémák, panaszok, melyekre az egyedi talpbetét megoldást nyújthat a következőek:

      » lábfáradtság / túlterheltség

      » lúdtalp

      » hát- és derékfájás

      » előláb fájdalom / haránt fájdalom

      » sarokfájdalom

      » sarokcsont kinövés / sarkantyú

      » bütyök

      » kalapácsujj

      » intenzív sportolásból adódó fájdalmak (talpi, térd, csípő és gerinc mentén)

      » erősen kifelé, illetve befelé dőlő bokák

Amennyiben a fenti problémákról és a lehetséges megoldásokról, további információt szeretne kapni, kérjük, olvassa el részletesebb tájékoztatónkat.

Vannak élethelyzetek, amikor a testünk változása miatt, nagyobb terhelés nehezedhet lábainkra, és emiatt szükségünk lehet stabilabb alátámasztásra.

 » várandósság

 » kamaszkori hirtelen növés

 » testsúly gyarapodás

Ezen élettani változások miatt a lábat érő nagyobb terhelés hatására lényegesen nagyobb az esélye a lúdtalp és a harántsüllyedés kialakulásának.

Végül, de természetesen nem utolsó sorban, bátran ajánljuk mindenkinek aki aktívan él, egész napos álló munkát végez, rendszeresen sportol.

Végül, de természetesen nem utolsó sorban, bátran ajánljuk mindenkinek aki aktívan él, egész napos álló munkát végez, rendszeresen sportol.

 

              » preventív céllal

              » sportsérülések csökkentésére

              » teljesítmény fokozására

              » meglévő problémák korrigálására

Hogyan készül a Batz Egyedi talpbetét?

A Batz Egyedi talpbetét elkészültének első és talán legfontosabb lépése a méretvétel. Egyedül a Batz Egyedi talpbetét esetében van mód arra, hogy Önnek egy lépést se kelljen tennie otthonából, hogy egyedi talpbetéthez jusson. A méretvételhez szükséges ROPPANÓHAB készletet DÍJMENTESEN küldjük ki Önnek, sőt a méretvételi eszköz visszaküldéséhez is ingyen biztosítunk vásárlóink számára GLS futár rendelési lehetőséget. Az online felületünkön feltett kérdéssorra azért kérjük, hogy pontos válaszokat és valós adatokat írjon, mert csak pontos válaszok esetén garantálható, hogy valóban személyre szabott terméket tervezünk és gyártunk Önnek és elégedett lesz a rendelt egyedi talpbetéttel.

A termék megrendelése után már másnap csengethet Önnél a futár, aki egy roppanóhab készletet szállít ki. Ez az eszköz szolgál arra, hogy az ön láblenyomatát az egyedi talpbetéteket tervező kollégáink megismerjék. A roppanóhab szakszerű használatát a honlapunkról letölthető roppanóhab használati útmutató segítségével ismerheti meg, de akár az alábbi videó segítségével is könnyen tájékozódhat:

A visszaküldött roppanóhabot 3D szkenner segítségével digitalizáljuk, így a láblenyomatot tartalmazó roppanóhabból digitalizált nyomásképet kapunk.  Minden talpbetétet (a jobb és bal lábra is külön) egyedileg tervezünk. A tervezés folyamata nagy szakértelmet és gyakorlatot, valamint odafigyelést igénylő munka, roppant fontos eleme a rendszernek. Tervező kollégáinkat folyamatosan képezzük, és számukra a legmodernebb 3D-s tervező szoftvereket biztosítjuk. A megrendelés során a webes űrlapon rögzített, illetve a roppanóhabos méretvétel 3D szkennelése után kapott adatok alapján határozzuk meg a talpbetét hossz-, és haránt emelését, valamint szükség esetén a bokadőlés korrekcióját, az ujjtámasz elhelyezkedését és egyéb extra alkalmazását. A tervezők feladata a pontos és valós adatok – a testsúly, testmagasság és életkor- ismeretében a megfelelő sűrűségű és keménységű EVA alapanyag kiválasztása is.

A tervezők által megalkotott tervet egy precíziós CNC maróban – amely tizedmilliméteres pontossággal képes reprodukálni a digitális tervnek megfelelő talpbetétet – kimarjuk magát az egyedi talpbetétet a Vásárló paramétereinek megfelelő keménységű és sűrűségű rezgéselnyelő EVA habból. Ezután a talpbetét végső formáját kollégáink – a választott cipő típusának, fazonjának megfelelően – csiszológéppel alakítják ki. Prémium talpbetétek esetében ezután következik az esetleges extrák (sarokékek, puhítások stb.) elkészítése, valamint a talpbetét fedőanyagának ragasztása is, melyre lézergép segítségével a Vásárló által kért nevet, becenevet gravírozzuk.

A Batz Egyedi talpbetétek típusai

PRÉMIUM Egyedi talpbetét

Mik a legfőbb előnyei a Batz PRÉMIUM Talpbetétnek?
 • a felmérésnek köszönhetően 100%-ban az Ön lábára fejlesztett, teljesen egyedi terméket kap kézhez, mely kimondottan az Ön egyedi problémáin segíthet
 • a boltozatemelők, alátámasztások, korrekciók az Ön nyomásképéhez igazodnak
 • szükség esetén, amennyiben igényli, és a panaszai vagy a nyomáskép indokolja a betétet extrákkal látjuk el
 • lehetőség van extra puhítás, extra emelés, extra döntés, extra sarokék alkalmazására
 • az Ön nyomásképére 3D programban tervezett betét ideális ívben tartva a lábat, statikailag helyes állapotot biztosít
 • Ön, mint viselője az elérhető legmagasabb minőséget kapja
 • kiváló minőségű, Ön által választott fedőanyaggal látjuk el: prémium bőr, velúrbőr, valamint memóriahabos fedőanyagok közül választhat. Bővebb információ: Prémium Egyedi talpbetét Fedőanyag választék
 • sokáig megőrzi rugalmasságát, formáját
 • egyedi design jellemzi, lézergravírozású, névvel ellátott talpbetétet küldünk Önnek

STANDARD Egyedi talpbetét

Mik a legfőbb előnyei a Batz STANDARD Talpbetétnek?
 • a felmérésnek köszönhetően 100%-ban az Ön lábára tervezett, teljesen egyedi terméket kap kézhez, az Ön által választott színben
 • a megfelelő alátámasztásokkal, a szükséges hosszboltozat,- és harántemelővel kimondottan az Ön egyedi problémáin és fájdalmain segíthet
 • az Ön által választott színű alapanyagból marjuk ki.Bővebb információ: Standard Egyedi talpbetét alapanyag választék
 • az alapanyag keménysége, sűrűsége az Ön paramétereihez (életkor, testsúly, panaszok) igazítottan kerül kiválasztásra a tervezés során
 • a tervezés a választott cipő fazonjához illeszkedő formára történik
 • hosszantartó kivitelsokáig megőrzi tartását, formáját, folyamatos viselés esetén is
 • higiénikus: könnyen tisztítható, akár mosógépben is mosható 30°C-on