Wellness otthonWellness otthon – natúr receptek lábápoláshoz

Egy fárasztó nap után csodákat tesz egy illatos lábfürdő, és szinte újjászületnek a megviselt lábak. A következő tipp nemcsak abban segít, hogy Ön is ellazuljon, hanem méregtelenítő hatással is bír. Sőt, gombásodás és fokozott lábizzadás ellen is véd.

 

Illatos, méregtelenítő lábfürdő

A pihentető programot legjobb ezzel kezdeni: kellemesen meleg vízbe öntsön egy evőkanál szódabikarbónát, és egy evőkanál ecetet (érdemes almaecetre cserélni, ha túl erős az illat). Kevés olívaolajjal a hidratálásról is gondoskodhat, sőt, ha illatos fürdőre vágyik, csepegtessen bele rózsavizet, vagy néhány csepp tejben elkevert illóolajat. Jó választás a levendula, mert amellett, hogy isteni illata van, antibakteriális hatású, nyugtat és segíti a sebgyógyulást is. Áztassa lábát kb. 20 percig ebben az illatos fürdőben, majd a vízből kivéve alaposan dörzsölje át lábait. A lábfürdő – többek között – felpuhítja a bőrt, ezáltal előkészíti a radírozáshoz. A radírozás serkenti a vérkeringést, és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Így készíthet gyorsan, egyszerűen hatásos lábradírt otthon:

Illatos lábradír

Ha már levendulával kezdtük, folytassuk is a sort a sokoldalú lila virággal. A lábradírhoz szüksége lesz:
• két evőkanál levendulasziromra (szárított szirmot minden nagyobb drogériában és gyógyszertárban lehet kapni)
• egy csésze durva szemű tengeri sóra
• fél csésze mandulaolajra (helyettesítheti olíva-vagy szőlőmagolajjal is)
• ha van otthon, akkor cseppentsen bele levendula illóolajat is.

Keverje össze a hozzávalókat, majd finoman masszírozza meg mindkét lábát. Hagyja hatni a csodaszert kb. 10 percig, hogy minden jól beszívódhasson a bőrébe. Ezután alaposan öblítse le lábait, és törölje szárazra. Itt még egyáltalán nem ér véget az otthoni lábápolás. Fontos, hogy ezek után megfelelőképp hidratálja bőrét, legközelebb ehhez is adunk tippeket.

Próbálja ki Ön is az illatos lábfürdőt, és ossza meg velünk tapasztalatait!

Szerző: Honti Réka Batz Manufaktúra – Wellness otthon