Magyarország talán legismertebb arca, zenész, énekes, humorista, színművész, fradista és hobbivitorlázó. Egy ország „Koósjancsija”, őt még Puskás Öcsi is így hívta. No és Magyarország talán legmegértőbb felesége, énekesnő. Ők a Koós házaspár, Koós János és Dékány Sarolta. Negyvenöt éve boldog házasok, még ha Sarolta elmondása szerint is Ő csupán második Jancsi szerelmi listáján, ahol a tabella élén a Fradi áll. Nem nagyon emlékezhetünk olyan mérkőzésre az Üllői úton, amelyiken ne tűnt volna fel az ismerős és oly jellegzetes szempár, a ballonkabát és az esernyő, ne harsant volna fel a fröccsízű, rekedtes hang, a humorosabbnál humorosabb bekiabálások, amitől számtalanszor szakadt az egész tribün. A legkeményebb Fradi ultrák mellett az újpesti csibészek is tisztelik, még Hypós Ferike és a Szőke is előre köszönt neki. Illetve, volt egy meccs, amit mégis kihagyott, azóta is felhánytorgatja feleségének, pedig Albert kétszer is betalált. Pont az esküvőjük napján. Az adomázgatás mellett ne feledkezzünk el arról sem, hogy azért nem pusztán a Fradiból áll Jancsi’bá ismertsége, tehetsége. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Zeneművészeti Főiskola oboa tanszakán végzett, az Országos Pénzügyőr Zenekar első oboistájaként, a Kamara Varieté parodistájaként, a Táncdalfesztivál kétszeres győzteseként, a Mikroszkóp Színpad humoristájaként vagy akár Hofi Géza partnereként – többek között az azóta elhíresült Macska duettből – egyaránt emlékezhetünk rá.

No, de nézzük a számítógépes talpfelmérés eredményét mindkettejüknél. Saroltánál – főleg az életkor ismeretében – nem nagyon tudnánk egészségesebb lábboltozatokat elképzelni. A bokák tökéletes szögben állnak, sem kifelé, sem befelé döntésre nincs szükség. A hosszboltozat íve is szép egészséges, lúdtalpnak, bokasüllyedésnek nyoma sincs, egyedül a harántboltozatoknál figyelhető meg süllyedés, de ez főleg hölgyek esetében – elsősorban a magas sarkú cipők viselése végett – ma már majdnem teljesen általános jelenség. A harántboltozatot a megfelelő ívben alátámasztottuk, hogy a kellemetlenebb elváltozásokat (bütyök, kalapácsujj) megakadályozhassuk.

Jánosnál hosszboltozat íve egészséges, csak prevenciós céllal támasztottuk alá, megelőzendő a lúdtalp kialakulását. A test egyensúlyában viszont elváltozás figyelhető meg, míg a bal lábon az előlábat, a jobb lábon a sarkat éri nagyobb terhelés. Ez a test és főleg a gerinc elcsavarodását okozhatja, amely a kívánatosnál jobban megterheli a derék és a hát ízületeit is. Ezért a bal lábon erőteljesebb harántalátámasztást, a jobb sarok alatt viszont emelést alkalmaztunk. Mindkét lábon szükségesnek éreztük a szupinációt, hogy a bokák befelé dőlését megakadályozandó, csökkentsük a térdeket, a medencét érő túl nagy terhelést.

Összességében ezekre az apró elváltozásokra kiváló megoldást nyújthat a Batz egyedi talpbetétje, kívánjuk viseljék egészséggel!