Az újévi fogadalmak után január következő napirendi pontja – szerencsés esetben – a selejtezés és a lomtalanítás. Ön is be szokta iktatni időnként? Sokan, sok helyen mondták már, ezért valószínűleg igaz: jó, ha rendszeres időközönként „kitisztítjuk” a közvetlen környezetünket. Ezáltal megszabadulunk a minket körülvevő fölösleges, már nem használt tárgyaktól, ezzel is helyet kreálva az újaknak. Szó szerint és átvitt értelemben is búcsút mondunk azoknak az energiáknak, melyek már nem szolgálnak minket, és helyettük igyekszünk bevonzani az új, pozitív változást hozó energiákat.

selejtezés
selejtezés

Persze Ön dönthet úgy is, hogy nincs szüksége új dolgokra, csak simán lomtalanítani szeretne, és élvezni, hogy kitisztult a tér. Ez egyébként környezettudatos választás, hiszen:
·        nem vásárol felesleges dolgokat
·        hosszú távon ezzel a felhalmozódó háztartási hulladék mennyiségét is csökkenti
·        időt és pénzt spórol
·        rendszeres újrahasznosítással másokon is segíthet, és saját magát is megkíméli fölösleges kiadásoktól.
Gondoljon bele, mennyi új ruhát, könyvet, sminkszert vásárolt a tavalyi évben, és ezek közül hány darab hever azóta is érintetlenül a szekrényben? Biztosan szükség volt mindegyikre? Valószínűleg nem.

Hova viheti a megunt, felesleges, kiselejtezett holmikat?

Rengeteg választás van az Ön kezében, egyik jobb, mint a másik:
·        megpróbálhatja eladni az interneten
·        elajándékozhatja
·        szervezzen barátnőivel egy „cserebere” délutánt, ahova mindenki elhozza megunt, mosásban összement, vagy éppen kihízott darabjait, és jó hangulatban gazdát cserélnek a ruhák. Ami Önnek már nem kell, másnak igazi kincs lehet. És fordítva is igaz.
·        egyre több a garázsvásár. Ha az Ön környezetében is van ilyen, érdemes kivinni mindent, amire már nincs szükség.
·        adakozni jó! Ennek is több módja van. Egyre több adománybolt működik országszerte, ahova bárki beviheti jó állapotban lévő holmijait, amit aztán mások megvásárolnak. A bevétel mindig valamilyen nemes célt szolgál, és a bolt működtetői az arra rászorulóknak juttatják el.
Még több tipp a témában Nagy Réka blogjáról itt: https://okoanyu.blog.hu/2019/01/04/szelektalas_mit_hova_vihetunk
És hogy jön mindez a Batz-hoz? – kérdezhetné Ön.
·        Valljuk, hogy óvni kell környezetünket, mert ha nem így teszünk, bizony megbosszulja magát.
·        Valljuk továbbá, hogy a zsúfolt, rendetlen, kaotikus otthon nem kényelmes.
·        A kevesebb több.
·        Adni jó.
Következő cikkünkben bemutatunk Önnek egy forradalmi módszert és annak úttörőjét. Segíteni szeretnénk Önnek, hogy egyszerűbb legyen megteremtenie a kényelmes otthont. Amihez persze jó, ha társul egy pár komfortos Batz lábbeli is.