batz

Vágó Réka cipőtervező neve hallatán a többség a sikkes, kecses és gyönyörű magassarkú szandálokra asszociál, hiszen ezek márkájának, a REKAVAGO brand-nek (és egyben cipőinek) a védjegyei. Finom vonalak, különleges megoldások és csodaszép színek jellemzik Réka cipőit.

Közös projekt, közös siker és közös büszkeség a Batz X REKAVAGO kollekció, ami 2022 tavaszán mutatkozott be. Különleges kollaboráció valósult meg, hisz két hazai márka együttműködéséről van szó, ezáltal jókora know-how és sok-sok érték adódott össze.

14 különleges designer papucs született, melybe mindkét fél – a Batz és Te is – beletette a tudása legjavát.

Mesélj kicsit az alkotói folyamatokról. Honnan inspirálódtál? Mikor jutott eszedbe, hogy a japán stílust idéző csomó tökéletes dísze lesz a Cosy Step papucsnak? Mennyit gondolkodtál a színeken? Avass be minket kicsit a kulisszatitkokba!

A célom tervezéskor azt volt, hogy egy szerethető, színes és részleteiben izgalmas kollekció álljon össze, aminek a darabjai sikkes és jól hordható modellek, és a viselője jól érzi magát bennük. Tervezéskor próbáltam ráhangolódni a nyári érzésekre és ehhez választottam ki a színeket, így egy vidám, de hűsítő kollekció állt össze.

Vágó Réka

Nagyon nehéz döntés volt, hogy milyen színek szerepeljenek és miket hagyjak ki, ezért végül 10 színnel dolgoztam. Volt törzsvásárlóm, aki viccesen a szememre vetette, hogy nem szép dolog tőlem, hogy ennyi színből áll a kollekció, így ő nem tud választani, mert mind tetszik neki. Mondtam, hogy nekem is ugyanez volt a problémám. A Cosy Step alapja egy klasszikus kétcsatos Batz papucs, de mindenképpen akartam, hogy valamitől más legyen. Szeretek lehetőséget adni a vevőknek, hogy személyre szabják a lábbelijeiket. Ezért terveztem át a modellt és a Cosy Step kapott egy masni díszt, aminek egy része levehető, vagy akár átcserélhető más színre. Ettől van egy kis személyesség is a papucsban.

Ismerted-e a Batz-ot korábbról, emlékszel-e arra, hogy mikor hallottál először a márkáról és mit tudtál a termékeiről?

Persze, hogy ismertem, hisz Magyarország egyik legismertebb kényelmi papucs márkája, és sokszor láttam lábon is, hisz nagyon népszerűek. A minőségéről és kényelméről én is meggyőződtem, hiszen a munka elkezdése előtt két alapfazont én is direkt teszteltem. Ez nálam mindig része munkának, számomra fontos, hogy az általam tervezett cipők az esztétikai élményen túl funkcionálisan is működjenek.

Gondoltad volna 3 évvel ezelőtt, hogy egyszer közös kollekciód lesz a Batz-cal?

Nem. De talán a Batz sem gondolta volna, hogy felkér engem. Azt pedig azt hiszem egyik fél sem gondolta, hogy ilyen jó fogadtatása lesz a közös kollekciónak.

Batz x rekavago

“Úgy látom sikerült mindkét márka DNS-éből a legjobbat hozzáadni a közös projekthez.”

batz x rekavago

Mi volt a közös munka legjobb vagy legizgalmasabb része?

Számomra mindig a gyártás a legizgalmasabb és mivel sok újdonság volt ebben a kollekciókban, így számomra a kivitelzés, a részletek összeállítása a gyárban volt a legizgalmasabb. Természetesen a csapatmunka volt a másik nagyon jó része, mert én alapvetően egyedül dolgozom és üdítő volt, hogy itt voltak periódusok amikor sokan gondolkodtunk együtt.

Te is hordasz lapostalpú utcai papucsot? Van személyes kedvenced a Batz X REKAVAGO kollekcióból?

Én az alkalomhoz öltözködés híve vagyok, így dolgos hétköznapokon lapos sarkú cipőkben járok. És természetesen van Batz x REKAVAGO papucsom, hiszen úgy terveztem, hogy én is szívesen felvenném bármelyiket.

“Nekem is nehéz volt választanom, de végül a menta szín mellett tettem le a voksomat.”

Számodra mit jelent az abszolút kényelem?

Ha cipőkről beszélünk, akkor azt, hogy amikor leveszem a cipőt, észre sem veszem a különbséget. Nincs az az “úristen de jó, hogy végre megszabadulhatok tőle” érzésem. És ezt szerintem mindenki érti, akinek már törte fel lábát cipő.

A saját és a közös szlogent összegyúrva, milyen színes és kényelmes kalandoknak nézel elébe idén nyáron?

Egy jól megérdemelt nyaralás lesz, amire tuti viszem magammal a Batz x REKAVAGO papucsomat.

Elárulhatjuk, hogy a Batz X REKAVAGO kollaboráció következő meglepetésein dolgozol.

batz x rekavago

Anélkül hogy lerántanánk a leplet a következő szezonra érkező különlegességekről, mit lehet tudni az új termékekről?

Természetesen színesek lesznek és kényelmesek, és beépítettem azokat a kéréseket, amikkel találkoztam a mostani kollekciónál. Úgyhogy lehet készülni a csodás meglepetésekre.

batz