Batz X REKAVAGO 2023. kollekció

Freedom to Explore

A felfedezés szabadságára inspirál új kollekciójával Magyarország két ismert és elismert márkája. A komfortos és divatos lábbelijeiről ismert BATZ és a nőies designer cipői által ismertté vált REKAVAGO márka sikeres együttműködésének folytatásából egy életigenlő, színekkel teli kollekció született. Az első szezon visszhangja megmutatta, hogy egy szerethető termék és az azonos lábbelik viselése képes szinte közösséggé formálni a közönséget. A második kollekció tervezését ez az energia inspirálta.

Pretty Day

A Pretty Daya luxus design találkozása a pihentető kényelemmel. Az alapokat a már jól ismert, extra könnyű, rugalmas bőr és parafa hatású talp adja – mely a Batz egyik védjegyének számít. Az izgalmas, masnira emlékeztető, bőr felsőrész pedig a REKAVAGO brand ikonikus formája. A papucs több színben, sőt színkombinációban készül, így a végeredmény egy igazán nőies és játékos, mellette pedig a végletekig komfortos lábbeli.

Cosy Step

A Cosy Step egy bestsellerből készült designer darab. Az eredeti modell előnyös tulajdonságait megtartva Vágó Réka révén új design született. A könnyű és rugalmas, parafahatású talppal és állítható, csatos pánttal rendelkező alapmodellre újszerű, japán stílusú dísz került. A különleges csomó egy cserélhető elem, így számtalan lehetőség van az alapdarab kombinálására és egy kis merészségre.

Sporty Day

Sporty Daynéven vadonatúj modell érkezik a 2023-as nyári szezonra. A Pretty Day továbbfejlesztett változatában most azokra is külön gondoltunk, akik extra tartást és biztonságot várnak lábbelijüktől. A vásárlói igényekre reagálva, ezért az alapmodellt bokapánttal láttuk el. A lábbeli ráadásul dupla bokapánttal érkezik, mely cserélhető, így az öltözék függvényében különböző összhatás érhető el.

Mottónk számtalan módon visszaköszön a darabokban. Megjelenik egyfelől a kombinálhatóságban, variálhatóságban, a viselő lehetőségeiben, hiszen egy ilyen darabot hordva épp annyira lehetünk trendik és magabiztosak, például napközben munkába menet, mint az esti koktélozáskor, a hétvégi sütögetés során vagy akár az otthonunk kényelmében. Másrészt évek óta tartó tendencia eredménye, hogy a magas sarkakat lapos lábbelikre cseréltük, mely szintén megadja az oly régóta áhított szabadságot. Idén magabiztosan lehetünk nőiesek kényelmes lábbelijeinkben. A szabadság az egyik legközvetlenebb formában pedig úgy jelenik meg a kollekcióban, hogy jó pár otthon töltött hét után a jó időben végre 100% offline lehetünk, együtt a szabadban.

A kollekció

A Batz x REKAVAGO ’Freedom to Explore’ kollekciója tele van újdonságokkal és meglepetésekkel. Vágó Réka tervező meghallgatva a vásárlók visszajelzéseit, egy új fazonnal bővítette a lábbeli kollekciót, amely így 14 darabból áll. A már megismert Pretty Day és Cosy Step papucsok mellé Sporty Day néven egy csinos szandál készült, amely még aktívabb viseletet tesz lehetővé. A 2023-as kollekció színei tobzódnak a pozitív energiában. A vérnarancs, a rózsaszín és a különleges geometrikus minta mellett a fekete, a tejeskávé és a rose gold is szerepet kapott. De ezzel nincs vége a sornak, hiszen ez erős színekhez pasztell árnyalatok is társulnak, mint például a babakék, vanília és almazöld.

A Charmingövek a Batz X REKAVAGO 2023 kollekciójában az új papucs színekben pompáznak, így a csodás lábbelink birtokában könnyen teljessé tehetjük a szettet ezekkel a kiegészítőkkel. Az új kedvencek a vérnarancs és a tejeskávé színek lehetnek.

A táska sem hiányozhat a kollekcióból, amely stílusos kiegészítője az öltözéknek, kényelmes méretű és szabaddá teszi a kezeket. Az új hátizsák egyszerre nőies és sportos, viselhető munkába vagy utazáson.

A kényelemes modellek és a letisztult szabásvonalak mögött sok munka és tapasztalat áll: a REKAVAGO brand 20 év design tapasztalatával rendelkezik, a Batz pedig több mint 25 éve gyártja lábbelijeit a magyar, és immár a nemzetközi piacra.A kollekció minden egyes darabja itthon készül. Az alapanyagok már régóta használt, megbízható és ahol ez lehetséges ott lokális forrásokból kerülnek beszerzésre. A stílus és a komfort találkozásával ezek a darabok minden helyzetben, mindenkor jó társaink.

Személyes üzenetek

Mindig azonos céllal tervezem a cipőimet: legyen nőies, divatos és érezze benne nagyon jól magát a viselője. A Batz X REKAVAGO idei nyári kollekcióját azoknak a nőknek terveztem, akik már ismerik és szeretik kényelmi papucsok előnyeit, és ezekből a stílusos és trendi verziókat keresik. Modelljeink viselete nem életkor, inkább élethelyzet függő – szinte minden nyári alkalomhoz és outfithez passzolnak. A kollekció színei élénkek, mégis könnyen hordhatóak: városi szaladgálós szandál és papucsként, vagy nyaraláson egy sikkes ruhával párosítva, de akár otthoni viseletként is jól működnek. Az elmúlt évek bezártságának időszakában jóval kevesebb eseményre járhattunk el, öltözékeinkben is átértékelődött, hogy mi a fontos – a komfort pedig egyértelműen előtérbe került. Ez a kollekció a komfortjával különféle alkalmakhoz képes stílusos megoldást nyújtani.” 

VÁGÓ RÉKA – Designer

Már most az elmúlt 23 év legnépszerűbb Batz által gyártott termékcsaládjáról van szó, mellyel a magyar vásárlókon túl a szlovák és a cseh piacot is szeretnénk megszólítani, így egy nemzetközi kampányról beszélhetünk. Igazi mérföldkő ez a Batz életében és a Batz 2023. kollekcióban egyaránt. Az új vonallal az aktuális trendekre nyitott, egyszerre kényelmes és stílusos lábbeliket kereső vásárlókat kívánjuk elérni, köztük a fiatalokat is. A kollekció természetesen nemcsak nekik készült, hiszen egy nő mindig szeretne stílusos lenni, életkortól függetlenül. Örömmel tölt el, hogy a Batz alapértékei – minőség, tartósság, megbízhatóság – most újszerű, menő vonásokkal egészülnek ki. A lehető legjobb szinergia jött létre, melyben a divatos felsőrész a több évtizedes tudással és tradícióval találkozott.”
KÁRPÁTI ZOLTÁN – BATZ tulajdonos-ügyvezető