“Az én komfortzónám” című sorozat újabb része a Batz blogján. Megnézzük, hogyan passzolnak a Batz kényelmi lábbelik és talpbetétek a különböző korú, foglalkozású emberek mindennapi életébe, és ki, miért szereti leginkább a Batz Manufaktúra termékeit.

Tesztelt termék: Batz Elena női komfort klumpa
Aki tesztelte: Margit, nyugdíjas

Hogyan néz ki egy átlagos napja? /napi rutin

Nyugdíjasként is hajnalban kelek, kutyasétáltatás, reggeli, majd a napi hírek áttekintése az interneten. Naponta főzök a családra ebédet és vacsorát egyaránt, emellett a házimunka dandárja is az én reszortom. Délutánonként újabb séta a parkban, kis csendespihenő, Tv-zés, vacsora, mosogatás, majd korai fekvés.

Mivel tölti legszívesebben a szabadidejét?

Imádom a kutyámat, szinte minden szabadidőmet vele töltöm, sétából, játékból sosem elég 🙂

Hallott már korábban a Batz-ról?

Igen. 2012 előtt éttermi konyhán dolgoztam, utána szobaasszonyként egy panzióban. Ezekben a munkakörökben kiemelt jelentősége van a lábbelinek az állómunka illetve a rengeteg lépcsőzés miatt. Mindkét munkahely tulajdonosa a Batz papucsokat részesítette előnyben, a konyhán pedig konkrétan mindenki azt hordta. Az első párat az ő unszolásukra vettem, a márkafüggőség viszont napokon belül kialakult.

Hogyan viszonyul a lábbelikhez? Van-e gyűjtőszenvedélye?

Használati tárgy, emellett talán a legfontosabb, alapvetően befolyásolja az ember közérzetét egy jó vagy rossz klumpa. Semmilyen gyűjtőszenvedélyem nincs, ésszerű keretek között vásárolok lábbelit. Ez a második pár Batz papucsom ami jelenleg használatban van.

Miért fontos, hogy kényelmes legyen, amit visel? Mik azok a körülmények, melyek fokozottan indokolttá teszik a kényelmi lábbeli viselését?

Ahogy fentebb írtam, alapvetően határozza meg az ember közérzetét egy-egy jó lábbeli. Tapasztalataim szerint megfelelő lábbeli nélkül nem végezhető normálisan semmilyen munka. A tavaszi, nyári időszakban az utcai séta számomra elképzelhetetlen kényelmi papucs nélkül. Ugyanez a helyzet egész évben a házimunkával.

Volt-e valaha bármilyen lábproblémája?

A lábprobléma sajnos ma már törvényszerűen jelentkezik, így volt ez nálam is. Meggyőződésem, ha korábban hozzájutottam volna a megfelelő lábbelihez, megelőzhettem volna a bokasüllyedés és a kalapácsujj kialakulását. A lábproblémák mellett a szinte állandó derékfájás gyötört, panaszaim jelentősen javultak a Batz FC04 és FC06 modell használata során.

Legnagyobb tévedés cipővásárlással kapcsolatban?

Mindig kényelmi szempontok alapján választottam lábbelit, így nem emlékszem igazán nagy tévedésre vagy csalódásra.

Mi volt az első gondolata, amikor kinyitotta a Batz cipősdobozt?

Ismertem már ezt az érzést, az első gondolat az Elena kapcsán: Istenem, milyen kényelmes lehet! És az is 🙂

Milyen érzés volt belebújni az Elena papucsba? Hova ment benne először?

Fentebb leírtam milyen érzés volt belebújni, az első út pedig a szerdai piacra vezetett.

Mi tetszik benne a leginkább?

Hagyományos vonalvezetésű, konzervatív, mégis elegáns klumpa. Hihetetlenül könnyű.

Ajánlaná a Batz lábbeliket másoknak is?

Igen. Ár/érték arányban bőven felveszi a versenyt a nagynevű gyártók termékeivel, sőt…

Mit tesz egy különösen fárasztó nap után, hogy lábai megpihenhessenek?

A lábfürdő és a végtagok felpolcolása csodákra képes.