“Az én komfortzónám” című sorozat újabb része a Batz blogján. Megnézzük, hogyan passzolnak a Batz kényelmi lábbelik és talpbetétek a különböző korú, foglalkozású emberek mindennapi életébe, és ki, miért szereti leginkább a Batz Manufaktúra termékeit.

Tesztelt termék: Batz Viki női komfort papucs
Aki teszteli: Natália, a Vízkeleti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatónője, Čierny Brod járás (Galánta) 

Hogyan néz ki egy átlagos napja? /napi rutin

Minden munkanapom azonos részekből áll. Általában fél nyolc előtt érkezek a suliba. Igazgatói teendőim mellett tanítok is minden nap. Alsó tagozatos gyerekekkel foglalkozok. Tanítani és igazgatni egy dolog, de sok esetben lelkecskéket mentünk már korán reggel. Szülők helyett pótszüleik vagyunk a 6-10 éves gyerekeknek. Az órarend szerint lezajló tanítás után végzem az igazgatói dolgaimat. Ezek túlnyomó része bürokratikus munka, de ilyenkor fogadom a szülőket és intézek más személyes találkozókat is, bonyolítom telefonos intéznivalóimat. A kollégákkal egyeztetek a tantárgyak és osztályok közötti kapcsolódási lehetőségekről, vagy az iskola ügyeit próbálom menedzselni. Otthon délután viszonylag sokat készülök az órákra. Ilyenkor készülnek a prezentációk, posztolok az iskola Facebook oldalára, ismétléshez pedig legyártom az interaktív táblás feladatokat, pályázatokat írok.

Mivel tölti legszívesebben a szabadidejét?

A szabadidőm a családomé. Csak hétvégén tudunk találkozni. 4 hónappal ezelőtt született meg első unokám, ezért jelenleg a legkedvesebb időtöltésem, ha vele lehetek.

batz komfortzóna

Hallott már korábban a Batz-ról?

Igen. A Batz remek marketingjének köszönhetően hozzám is eljutott a TV reklámja. Már akkor felfigyeltem rá és gondolkodtam rajta, hogy a következő Magyarországra való látogatásomkor felkeresek egy Batz boltot és vásárolok magamnak egy kényelmes papucsot. Egy kedves családtagom megkönnyítette a dolgom, mert megajándékozott egy gyönyörű, fehér színű Batz Viki papuccsal. A mérettel nem volt gond, mivel egyforma méretű lábunk van. A lábfej szélesség sem okozott problémát, mivel ez a fazon nagyon szakszerűen, állítható pántokkal van ellátva.

Hogyan viszonyul a lábbelikhez? Van-e gyűjtőszenvedélye?

Szeretem a kényelmes, jó anyagokból készült lábbeliket. Véleményem szerint átlagos lábam van, mégis nehéz olyan lábbelit vásárolni, amelyik pontosan illeszkedik a lábhoz és hosszabb viselés után sem fáj benne a lábam. Nincs gyűjtőszenvedélyem. Hajlamos vagyok hosszú ideig hordani egy jól bevált kényelmes lábbelit. A nívós divatot azonban figyelem, a divatjamúlt lábbeliket kiselejtezem.

Miért fontos, hogy kényelmes legyen, amit visel? / Mik azok a körülmények, melyek fokozottan indokolttá teszik a kényelmi lábbeli viselését?

A hivatásom nem igényel fizikai munkát, azonban a munkanapjaim fele állva, sétálva, hely-és helyzetváltoztatva telik. Lábaim és hátgerincem tehermentesítése fontos számomra. A kényelmes, egészséges cipő kiválasztása és a talpba beépített rugózás sokban hozzájárul egész napos komfortérzetemhez.

Volt-e valaha bármilyen lábproblémája?

Gyerekkorom óta azzal a problémával küzdök, hogy végtagjaim gyakran hidegek. Különösebb kóros problémáim nincsenek.

Legnagyobb tévedés cipővásárlással kapcsolatban? (márkanevet ne, csak pl. annyit hogy “beleszerettem egy piros tűsarkúba, ami rettenetesen feltörte a lábam”)

Terhesség ideje alatt vásároltam egy gyönyörű alkalmi lábbelit, amit viszont egyszeri viselés után azóta a csomagolásában tárolok. Annyit elmondhatok, hogy az bizony nem ma volt. A lábméretem akkor 1 számmal nagyobb volt. Mint feljebb említettem nincs gyűjtőszenvedélyem, de ettől a darabtól nem tudtam megválni.

Mi volt az első gondolata, amikor kinyitotta a Batz cipősdobozt?

Teljesült a vágyam. Túl sokat nem gondolkodtam, mert már húztam is a lábamra és gyönyörködtem benne. Azután újra visszacsuktam és alaposabban megvizsgáltam a dobozát, ami nagyon tetszett.

Tartós, stabil és mivel fülecskével van ellátva, leginkább egy modern retikülre emlékeztetett. A család összes lábbelijét megpróbálom az eredeti dobozaikban tárolni, azonban néhánynál ez nem sikerül. A Batz csomagolás teljesen rendben van.

Milyen érzés volt belebújni az Viki papucsba? Hova ment benne először?

Jó érzés volt belebújni. A talpa remekül van kialakítva, szinte simogatta a lábamat. A kicsit felfelé irányuló sarokrész körbeölelte a sarkam, pontosan illeszkedett a lábamhoz. A lábfejem méretéhez egyedi módon tudtam állítani a pántokat, ezáltal a tartása tökéletes lett. Másnap vittem a munkahelyemre. Azóta gazdagabb lettem egy remek piros színű Batz Eni papuccsal is. Felváltva hordom őket, mikor milyen ruha van rajtam és mikor milyen kedvem van. Kényelemben nincs különbség köztük. Mindkettővel teljesen meg vagyok elégedve.

Mi tetszik benne a leginkább?

Minden részletével elégedett vagyok. Tetszik a cipő alját képező felület, a cipőnek a lábfej felső részéhez illeszkedő külső része, a cipő belső aljzata, amely ortopédiailag előnyös és megfékezi a kellemetlen szagok kialakulását is. Szép a színe, jól mutat a lábon és praktikus.

Ajánlaná a Batz lábbeliket másoknak is?

A Batz cipők funkcionálisan és élettanilag is meggyőztek engem és épp ezért tiszta szívvel és bátran merem ajánlani bárkinek. Számomra öröm a járás benne. A Batz lábbeliknek magas a komfortszintjük. Az első pillanattól kezdve kellemes volt a viselete. Szerintem az egészségügyi előnyei mellett széleskörűen alkalmazható.

Mit tesz egy különösen fárasztó nap után, hogy lábai megpihenhessenek?

A lábfáradtság érzésének felléptekor végtagjaimat pihentetem, esetenként felpolcolom, a panaszt különböző frissítő-élénkítő lábkenőcsök használatával szoktam enyhíteni.