lábápolásVégre valóban itt a tavasz, és búcsút mondhatunk a bokacsizmáknak is. A hosszú tél után előkerülnek a lábak, és egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban vannak. Kezdődhet a tavaszi lábápolás! A hideg hónapok és a bélelt lábbelikbe való bezártság legtöbbünknél minimum bőrkeményedést okoznak, de lehet súlyosabb is a helyzet. Pedig mindannyian pihe-puha, bársonyos és ápolt talpakra vágyunk, nem? A lábápolás elhanyagolása egyébként nemcsak esztétikai problémákat vet fel, hanem fájdalomhoz és más egészségügyi bajokhoz is vezethet. Ha gyors elsősegélyre van szükség, és nincs idő azonnal pedikűröshöz rohanni, akkor se essen kétségbe: összegyűjtöttünk Önnek néhány apró, de nagyon hasznos lábápolási tippet. (Foto: Pinterest)

 

 

 

1. Fürdésnél ne használjon túl forró vizet, mert kiszárítja a bőrt.

2. Heti kétszer használjon bőrradírt lábaira, akkor is, ha nincs sok ideje. A talpakon sokkal vastagabb a bőr, ezért kell renszdszeresen eltávolítani az elhalt hámsejteket. Radírozás előtt minimum 10 perces langyos vizes áztatás javasolt, hogy kellőképpen felpuhuljon a bőr.

3. Ha lábápolás, akkor hidratálás. Hidratálja megfelelőképpen lábait! Erre az esti, lefekvés előtti időszak a legalkalmasabb. Masszírozza legalább 5 percig a krémet bőrébe, majd vegyen fel egy zoknit, mert így tud legjobban beszívódni a tápláló anyag bőrébe. Használhat természetes növényi olajokat is, ilyen az olívaolaj, a kókuszolaj és a kakaóvaj is: mindhárom remekül hidratálja a bőrt.

4. A mindennapos talpmasszázs a lehető legjobb módja annak, hogy egészségesek maradjanak lábai. Rengeteg előnye van, például: serkenti a vérkeringést, ellazítja a napközben igénybevett lábakat, erősíti és rugalmassá teszi a sarkakat, fájdalomcsökkentő hatással bír, sőt, segíti az elalvást is:

Gondolta volna, mennyi mindenre jó? Elég néhány perc minden este, és valóban csodákat tesz az otthoni talpmasszázs. És végül, de egyáltalán nem utolsósorban: nem mindegy, milyen cipőben töltik lábai a napot. A rendszeres lábápolás egy dolog, ám sok múlik azon is, mit visel a lábán. A rosszul választott, szűk, kényelmetlen lábbeli a legnagyobb ellensége az egészséges lábnak. Válasszon komfortos cipőt, papucsot – munkához és pihenéshez egyaránt, és engedje, hogy lábai maximálisan jól érezzék magukat. Önnél okozott már problémát a rosszul választott cipő? Nézzen szét a Batz webáruházban, és válogasson kedvére a kézműves komfort lábbelikből! Ossza meg velünk véleményét, szívesen vesszük!